הוריי לא נותנים לי

  • ט"ו אב התשע"ח

שאלה

האם מותר לכאוב על כך שהורים לא עוזרים בשל מצב כלכלי דחוק? יש מקום לכאוב על כך האם בכלל הם מצווים לעזור?

תשובה

שלום וברכה

כל אחד כואב על מה שכואב לו,, אבל אין באמת אפשרות לבן בוגר לדרוש מההורים שיתנו לו את מחסורו אף אם יש להם ממון רב והוא עני וסובל. אמת שההורים מצידם מחוייבים מדין צדקה לתמוך ולסייע בילדים ואלו שמעלימים עין מבניהם העניים נוהגים שלא כראוי, אולם אין אפשרות לילדים לדרוש מההורים שיתנו להם.

כמובן שחובת הכיבוד הורים נשארת במלואה אף אם ההורים לא תומכים בילדיהם אף כאשר יש להם ממון רב. על אחת כמה וכמה כאשר לא ברור לגמרי שההורים יש להם באמת הון רב ולא בטוח כמה הם יכולים לעזור בוודאי שדרישות של ילדים למסירות נפש מצד הוריהם אינה במקומה וחטא גדול להלחיץ את ההורים לתת את מה שאין להם.

בהצלחה,