שאל את הרב - כללי

הוראות קבע

  • י"ד אב התשע"ח

שאלה

שלום וברכה מענין אותי לדעת למה ברכה מרב או יין מרב צדיק חייב רק אם תתרמי בהוראת קבע...הברכה לא תפעל עם לא אתרום או אתרום פחות או התרומה לא בהוראת קבע..נשמע לא טוב תשובה אפשר במייל

תשובה

שלום וברכה

ברור שניתן לקבל ברכות על כל דבר ועניין  מכל צדיק וכל רב ללא שום תרומה.

אולם יש מקום מיוחד בלבם של צדיקים למי שמסייע למוסדות צדקה וחסד והם נותנים לו ברכה מיוחדת בזכות המצווה היקרה של הסיוע לזיכוי הרבים ולהגדיל תורה ולהאדירה.

בהצלחה,

בנימין שמואל