"גוי גדול", דיבור בתפילה

  • י"ד אב התשע"ח

שאלה

בתורה כתוב כמה פעמים על העם היהודי ממלכת כוהנים וגוי קדוש, או גוי גדול וכדומה,
למה לא כתבו יהודי?, הרי גוי זה הכינוי שאנחנו
מכנים את מי שהוא לא יהודי!.

כמובן שאסור לדבר בתפילה, גם לפני וגם אחרי
אסור אפילו דיבור חולין, ובשחרית בין "ברוך שאמר"
ל "תפילת שמונה עשרה", אסור לדבר גם דיברי
תורה, ולמדתי בחוברת שנקראת "5 דקות תורה ביום"
שאסור לגבאי לומר למישהו "בכבוד", כדאי שיעלה חזן, הרי אם לא יאמר, מי יעלה חזן?
ואם תאמר לי שיעשו דף ובו תורנות קבועה לכל
התפילות, הרי ה' הוא המתכנן, ויכול להיות
שהחזן שהיה אמור להגיע, חולה ולא יכול לצאת מהמיטה חס וחלילה, או שהוא נתקע בפקק ולא יכול להגיע, מה יעשו?
ואם תאמר לי שגבאי יעלה, יכול להיות שבכלל הגבאי לא עולה כי יש לו קול "לא נעים", או שהוא
טועה פעמים רבות במילים וגורם צער לציבור, מה יעשו?, האם גם אז אסור לרמוז במילה למישהו שיעלה חזן?

תשובה

שלום וברכה

פירושה המילולי של המילה גוי הינו אומה.

לפני ברוך שאמר יכין את החזו וככה נוהגים.

בהצלחה,