האם אפשר לתת הנחה מכספי מעשר?

  • י"ד אב התשע"ח

שאלה

אני בעלת גן ילדים. אם לדוגמה המחיר שאני גובה עבור ילד אחד הוא 1000 ש"ח ומבקשים ממני הנחה. אני יכולה במקרה הזה להוריד 10% ולכוון שזה מעשר? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

כספי מעשר ניתן לתת רק לאנשים שאין להם די כסף לכיסוי צרכיהם הבסיסיים, ולכן רק אם המבקשים את ההנחה עונים על הגדר הנ"ל את יכולה לכוון שזה ירד מכספי מעשר, אולם יש לדעת שצריך לחשב לעניין הנתינה למעשר כאילו קיבלת את כל הסכום, ואחר כך לכתוב ברשימת מעשרותייך שנתת כך וכך לפלוני.

מקורות: יעויין מה שהביא בזה בספר באורח צדקה (פרק יא סעיף קב).

בברכה,

הלל מאירס