מה נחשב הוצאת שם רע לעסק?

  • כ"ט תמוז התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב,
הציעו לי הצעה עסקית לשווק מוצר מסויים דרך הפייסבוק. עשיתי קצת "שיעורי בית" על החברה שהציעה לי ומצאתי פורום בו אנשים אומרים שאותה חברה רימתה אותם בהרבה כסף (יש לציין שהתגובות של האנשים האלו נכתבו ב2011). שלחתי את הקישור לפורום הזה לבחורה שהציעה לי והיא כמובן אמרה שהם משקרים. אני בכל אופן סירבתי להצעה.

בעלי אומר שאנחנו צריכים להזהיר אנשים מפניהם, אני אומרת שכל עוד היא לא רימתה אותי, אני לא יכולה לדעת שהם רמאים. אולי האנשים שהגיבו שם בפורום רצו לעשות לעסק שם רע? לא הלכתי על ההצעה כי לא רציתי להסתכן ואני לא תמימה ויודעת שכנראה זה היה בלוף, אבל עדיין זה לא בטוח שהם רמאים. אני יודעת שדין הוצאת שם רע לעסק חמור מאוד ומפחדת לחטוא בזה.
מה דעת הרב?
תודה רבה מראש!

תשובה

שלום וברכה

עדיף לא לפרסם.

אם מישהו ישאל אותך את מחוייבת להגיד שבאתר פלוני יש עליהם ביקורת וההוא יחליט לעשות כרצונו.