קבלת לשון הרע מהורים

  • כ"ז תמוז התשע"ח

שאלה

שלום
רציתי לשאול מה צריך אדם שאחד מהוריו מספר לו לשון הרע או מבקש ממנו לספר, לא לשם תועלת אלא סתם לשם סקרנות
אני לא יכולה לא להסכים- כי זה אסור עפ"י הלכות כיבוד הורים אבל אם אני שותקת זה נקרא לקבל לשון הרע
ניסיתי לומר כמה פעמים בעדינות שיתכן ומדובר בלשון הרע אבל התובות שאני מקבלת הן- "אל תהיי כזאת" ו "מה נהיית לי צדיקה" וכדומה

רציתי לשאול מה עלי לעשות מכיון שאני עומדת בין שתי המצוות
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

כאשר אחד ההורים מדבר לשון הרע ולא מצליחים לשנות את הנושא, יש להחליט שאינך מאמינה לדברי הלשון הרע כלל.

כאשר ההורים מבקשים ממך לדבר לשון הרע מותר לשנות ולומר שאינם יודעת או אינך זוכרת או להשמיט את החלקים שבסיפור שיש בהם לשון הרע.