ספרי קודש בחדר השינה

  • כ"ו תמוז התשע"ח

שאלה

שלום לכבוד הרב,
רציתי לשאול לגבי ספרי קודש בחדרי, יש לי מדפים בחדר עם ספרי קדושה הבנתי שיש איסור בדבר. אשמח אם הרב יאמר לי איזה אני יכול להשאיר ואיזה לא תהילים גמרות ספרי מוסר ותפילות ובקשות
תודה לכבוד הרב

תשובה

שלום רב,

מותר להשאיר ספרי קודש בחדר שינה אם נזהרים שלא תתגלה הערווה מולם.

מקורות: יעויין משנה ברורה (סימן מה סק"ה) וגנזי הקודש (פרק ד סעיפים ח-י). וכן ע"ע בספר לבושה של תורה חלק א' (סימנים יט-כ).

בברכה,

הלל מאירס