קדיש ,שבעה .

  • כ"ו תמוז התשע"ח

שאלה

שלום לרב ... יש לי חבר הכי יקר שלי שהשפעת אני מרגיש אליו קרבת דם . הוא מבוגר ממני ב30 שנה האם שהוא ילך לבית עולמו עוד שנים רבות עד 120 ... הבטחתי שאני יגיד עליו קדיש כל 30 ימים ובמשך שנה ו ובכל שנה ינהל את טקס הזכרון שלו ובנוסף אני ישב שבעה האם זה יעזור לו בשמים ? אני מאוד רוצה לתת לו את הכבוד הזה אני מרגיש בשר מבשרו ודם מדמו...

תשובה

שלום וברכה

אם יש מי שיישב שבעה עליו אין כל תועלת בישיבת שבעה שלך.

אם אין מי שיישב שבעה אתה יכול לשבת עליו שבעה חצי שעה בכל יום.

עצם הקדיש והאזכרה אתה יכול לעשות ותהיה בוודאי תועלת גדולה לנשמתו, אבל את הקדיש תאמר רק בתנאי שהוריך לא מתנגדים לכך.