הנחת תפילין כשאני משתמש בשתי הידיים

  • כ"ב תמוז התשע"ח

שאלה

שלום, אני כותב ואוכל ביד שמאל אבל יד ימין אצלי יותר חזקה לדוגמא כשאני זורק כדור אני זורק ביד ימין, באיזה יד אני צריך להניח תפילין ?

תשובה

שלום וברכה

ילקוט יוסף

יח מי שכותב בשמאל, וכל מלאכתו עושה בימין, היד שכותב בה נחשבת לימין, ומניח תפילין ביד האחרת, וכדרשת חז''ל מה כתיבה בימין אף קשירה בימין. ואם רוב מעשיו בשמאל וכותב בימין, מניח תפילין ככל אדם בשמאל, שלעולם הולכים אחר היד שכותב בה לחושבה כימין. וזו היא דעת מרן השלחן ערוך שקבלנו הוראותיו. ומכל מקום הואיל ויש הרבה פוסקים שחולקים וסוברים שיש ללכת אחר היד שעושה בה את רוב מעשיו, שהשניה היא יד כהה, טוב שאחר התפלה יניח התפילין גם ביד האחרת ויקרא בהן קריאת שמע, ויוצא ידי חובת המצוה לכל הדעות. ואף בתפילין של רבינו תם טוב להחמיר היכא דאפשר להניח ב' זוגות תפילין.

בהצלחה,