הדלקת קטורת לריח

  • י"ט תמוז התשע"ח

שאלה

בס"ד
שלום וברכה,
הרב נשאל לגבי הדלקת קטורת הנמכרת בחניות שונות להפצת ריח והשיב שאין חשש .

ישנה הנהגה אצל עולי הודו לדליק קטורת בבית האבלים בין לבין במהלך השבעה האם גם כן אין חשש?
שאלתי עולה מכיון שחלק מרבי העדה ביקשו ואמרו שיש להפסיק את ההנהגה הזו מחשש לעבודה זרה

האם לרב יש מקורות לתשובתו אין כל חשש ?

אינני בא חס ושלום לחלוק על אף רב מעדתנו בעניין זה אלה אני שואל לדעת את ההנהגה לעומקה ולבררה
תודה.

תשובה

שלום וברכה

אם המטרה היא לריח בעלמא פשיטא שאין חשש. אם המנהג הוא מנהג שיתכן שמטרתו היא עבודה דזרה בוודאי שיש להתרחק ממנו.