יש חשיבות תפילה ללא כוונה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, שאלתי היא, האם יש חשיבות בתפילה גם ללא כוונה? האם עצם אמירת המילים משפיעה? ברור לי כי השפעת המילים עם כוונה, הרבה יותר חזקה בכל זאת. האם תוכל להסביר לי, מבחינה רוחנית איך זה משפיע? תודה מראש על תשובתך.

תשובה

שלום קרן

מילות התפילה נקבעו על ידי אנשי כנסת הגדולה שחלקם היו נביאים. למילים אלו יש כוח בעלותם לשמים לפעול פעולות רוחניות גם בלי הכוונה, כמובן שכוונה מוסיפה בפעולת המילים.

אין תפילה דומה לחברתה לא של כל אדם לעצמו ולא לזולתו ,כל תפילה מעבר לפעולתה הכללית יש לה כוונה אישית ביחס לאותו יהודי המתפלל באותו זמן. פעולה שרק הוא באותה תפילה פועל. פעולה שלא היתה לפניה ולא תיהיה כמותה.