האם יש במקרה הזה גזל

  • ז' סיון התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב, עברתי תאונת דרכים לפני כשנה כמעט, בכל בסדר ברוך השם אצלי. עורכת הדין הציעה לי סכום לפשרה.ובנוסף אמרה לי שאם אני רוצה לנסות לקבל יותר עליי לחכות לוועדה עם רופא מומחה ואז יש סיכוי לקבל סכום הרבה יותר גבוה. השאלה שלי היא מכיוון לדעתי ברוך השם הכל בסדר האם עליי לקחת את הסכום המוצע לי או האם זה גזל אם אנסה לחכות לוועדה לטובת סכום יותר גדול?

תשובה

שלום וברכה

אם את לא תשקרי לוועדה אין בזה חשש גזל.

אבל אם תצטרכי לשקר להם בשביל לקבל פיצוי מוגדל (דבר האסור בהחלט) יש להגיע לפשרה ולא להמתין לוועדה.

בהצלחה,