האם צריך להמתין שש שעות אחרי טעימת רוטב בשרי?

  • ג' סיון התשע"ח

שאלה

אם אכלתי ביס קטן מחתיכת בשר עוף אני אמורה לחכות גם 6 שעות, גם אם רק טעמתי מרוטב בשרי? תודה

תשובה

שלום רב,

א. גם אם אכלת חתיכת בשר כל שהיא (אפילו פחות משיעור כזית) - יש להמתין שש שעות כדי לאכול חלב (כן מוכח ממה שכתב הדרכי תשובה סימן פט ס"ק טז בשם היד יהודה. וכ"כ בספר ילקוט יוסף איסור והיתר חלק ג' עמוד שסד. וזה שלא כמו שכתב בשו"ת עמק התשובה חלק ו' סימן שי).

ב. אם טעמת רוטב של בשר ובלעת אותו - יש להמתין שש שעות, אולם אם רק טעמת בלשון ואחר כך פלטת אותו החוצה - אין צורך להמתין שש שעות (הגר"ש קלוגר זצ"ל בהגהותיו על הפרי מגדים יורה דעה סימן פט, והובא בדרכי תשובה ס"ק י, כב, ובכף החיים אות ד, והוסיף שכן כתב הזבחי צדק אות ה. וכ"כ בשו"ת כפי אהרן סימן ל, ובספר אמת ליעקב יורה דעה סימן פט הערה 35), ואפשר לשטוף את הפה ולאכול חלב.

בברכה,

הלל מאירס