קדושת קיברי צדקים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם אפשר להשיג מאמר לעניין קדושת קברות צדיקים האם מותר או אסור להשטתח עליהם (ואם אפשר עם מקורות). ואם אפשר להשיג מאמר לעניין המקורות של בית המקדש כשהדגש הוא על מדוע דווקא בהר הבית נבנה כשקדושת ירושליים על הפרק. תודה

תשובה

שלום אילן

בנוגע להשטתחות על קברים לכל הדעות מותר להתפלל ולהשטתח , הנידון האם מותר לבקש מהנפטרים עצמם שילמדו זכות או יתפללו בעדנו, או שצריך לפנות בדברים רק לקב"ה , בקשר לזה ישנו ספר שנקרא "אוצר התפילות" ,בהקדמה מביא באריכות את דעות האוסרים והמתירים.

מקום בית המקדש הוא מקום מיוחד לקדושה עוד מימי אבותינו הקדושים, שם בנה נח מזבח אחר המבול, נעקד יצחק, חלום יעקב וכו`, דוד קנה את המקום ושלמה הקים את הבית, מקום זה מכוון כנגד מקדש של מעלה, ומגביל במציאותו לכל העולם שממנו הושפעה כל ההטבה לכל העולם, כלי המקדש היו מכונים כנגד הבריאה הכיור כנגד הגשם וכו`. איני מכיר מאמר מסוים אך הספרים מלאים מנושא המקדש חפש ותמצא את מבוקשך.