מוסד חינוך ממלכתי דתי, טוב?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם כשהרב מדבר על מערכת החינוך הממלכתי דתי ומשווה אותה לחינוך ממלכתי ואומר "שאין בנהם כמעת הבדל" הוא כולל בזה בם ישיבות תיכוניות ואם כן לדעתי יש כאן הגזמה שכן בני עבר ממלכתי לישיבה תיכונית וישנו הבדל עצום

תשובה

שלום

כונת הרב היתה בעיקר לגיל הצעיר כבתי ספר וחטיבות בניים, בגילים אלו שהילד יונק את האמונה התמימה ואין לו את יכולת הביקורת בעצמו חשוב שיהיה בחברת ילדים מבתים מאמינים ושהמורים יהיו שלמים באמונתם דבר שנבדק יותר במוסדות הדתים .

אך בין הישיבות התיכונית ישנם מוסדות מפוארים מאד. כמובן שישנו הבדל גם בין ישיבות אלו למיוחדות ללמודי קודש בלבד, וגיל הבחורות שבו מעוצבת נפש הנער חשוב שתעשה על טהרת הקדושה תוך חיבור חזק ושורשי ללימוד התורה.