יין כשר

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אני גר בחוץ לארץ ואין לי אפשרות לקנות יין כשר לערב שבת, אלא רק יין של גויים. האם מותר לקדש על יין שכזה? יש תחלופה כלשהי? תודה ותזכו למצוות

תשובה

שלום וברכה
אסור לשתות יין שאינו כשר בשום דרך.
אם אכן אין כל יין עם השגחת ה-OU או כל סימן כשרות אחר, אפשר לקנות ענבים ולרסקם ולסננן ביום חול (או להשרות צימוקים במים ולסוחטם ביום חול) ולקדש על המיץ.
אם אין אפשרות כזאת - יש לקדש על הלחם, והבדלה יש לעשות על הבירה.
והנני בברכה.