בחירת חינוך לילדיי - ממלכתי או דתי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אני נשוי+ 2 ילדים קטנים (5,3).בילדותי גדלתי בבית חילוני ואילו אשתי גדלה בבית דתי. מאז נישואינו אני ואישתי הגענו לסוג של "נקודת אמצע"- היא ירדה מעט ברוחניותה (לטענתה במהלך ילדותה הרגישה כי החינוך הדתי היה בכפייה) ואילו אני לקחתי על עצמי דברים שלא עשיתי קודם (הנחת תפילין בכל יום חול, בית כנסת בשבת, קידוש וכיוצ"ב). יש לציין כי אני רואה בחינוך "ערך עליון". כעת אנו מתלבטים איזה סוג חינוך אנו מעוניינים להקנות לילדינו- ממלכתי או דתי. אנו מודעים לחלק ממעלותיו של החינוך הדתי אך מצד שני אנו לא מעוניינים לגרום לבלבול בקרב ילדינו, אשר יתקלו בדברים אשר הם לא חווים בבית. נא דעתך ועזרתך לגיבוש החלטה בנושא. תודה

תשובה

שלום

כשהחינוך הוא `ערך עליון` כמובן שאין להתפשר וצריך לתת את הטוב ביותר, אף כשהדבר מצריך הקרבה בשמירת אוירה שבתית בבית, סוף סוף גם ההורים יהנו מזה, זמן איכותי בינם לבין עצמם, וקשר משפחתי פורה.

 בהצלחה, והרבה נחת יהודי - מנשה ישראל