הכשרת רק חלק מהמטבח

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום! אני ובעלי התחלנו להתחזק אחרי סמינר של ערכים. בעקבות זה יש לי כמה שאלות: 1. אני ובנותי התחלנו לשמור שבת, אך בעלי עדיין לא מוכן לעשות את זה. אני חוששת שנתרחק אחד משני אם נתקדם בקצב שונה. האם עלי להאיט את הקצב או שיש דרך אחרת? 2. הכשרנו את המטבח, אך בנינו בן 14 לא מוכן לשמור כשרות ובעלי דורש לעשות חלק מהמטבח לא כשר ואני חושבת שאי אפשר לעשות חצי-חצי. מה לעשות? תודה

תשובה

שלום

העובדה המוכחת הוא שברוב המקרים התקדמות האישה לא גרמה התרחקות, אם תתקדמי בקצב שלך, ולא תנסי להשליט את הדרך החדשה על בעלך, לאט לאט הוא יצטרף לשירה שלכם סביב שולחן השבת, ולאט לאט יקבל גם הוא לשמור שבת. ו

לעניין חלוקת המטבח, זה תלוי הרבה בצורת המטבח ובגודלו, ומה רוצה הבן לעשות בחלק הלא כשר, אם תפרטי יותר אוכל לענות לך על כך, אולם כמובן שעדיף לבקש מהבן שישתמש בכלים חד פעמיים, והמטבח יהיה כשר כולו.

כיום זה כלל לא קשה לשמור על כשרות במטבח, כי כל המוצרים בשוק קיימים גם עם הכשר.

בהצלחה - מנשה ישראל