חבר שלועג לנתינת הצדקה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני אוהב לעשות צדקה , זה אחת מההרגשות הטובות שיש אבל הבעיה היא שיש לי חבר שכל פעם שרואה אותי עושה צדקה - לדוגמא - נותן לקבצן כסף ברחוב וכדומה , הוא קורא לי פריאר וכל מיני דברים בסיגנון - האמת זה לא מפריע לי אבל זה הורס אותו בתור בן-אדם לחשוב בצורה הזו, זה נשמע אולי קצת יומרני אבל בכל זאת אני מנסה להקיף את עצמי באנשים טובים ואני לא רוצה לוותר על החבר הזה כי אנחנו חברים הרבה זמן וסה"כ מסתדרים. השאלה היא אם בכלל לעשות משהו בנושא ? מה להגיד ? אולי בכלל כדאי לי לשתוק ולא להגיב לדברים שהוא אומר ?

תשובה

שלום

אתה כנראה, בעל נפש זכה. רחמנות, הוא כידוע אחת מהמידות שנצטיינו בהם בני ישראל, והרוב נולדים במידה זו, כתכונה מולדת. עצתי, שתמשיך ליתן צדקה כאוות נפשך, הרי אתה יודע שאתה לא פרייאר של אף אחד, ומה איכפת לך ממה שהוא אומר.

ידוע בספרים הק` שראיית מעשים טובים משפיעה על הנפש מאוד, לכן המשך לעשות צדקות וחסדים בנוכחות החבר ההוא, כך שככל שירבה לראות את המעשים הטובים האלו כך תתעדן נפשו יותר ויותר, עד שגם הוא יתהפך לטוב בעניין הזה.

בהצלחה - מנשה ישראל