תאריך אזכרה במלאות שנה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אבא של בעלי נפטר בתאריך א` בתשרי תשס"ז בשעה 20:00 . ההלויה היתה ב ג` בתשרי , מכיוון שהיה חג ראש השנה. אמרו לי ששנה ראשונה האזכרה של שנה היא אחריי 11 חודש . אודה לכם מאוד אם תגידו לי מתי צריך לעלות לקבר (באיזה תאריך?)

תשובה

שלום

לא מדוייק. נוהגים שמפסיקים לומר קדיש ולהפלל לפני העמוד אחרי 11 חודשים, שבמקרה שלך מפסיקים לומר קדיש ביום ב` באלול, [בהנחה שהנפטר היה שומר תורה ומצוות, אם לא, יש להגיד קדיש 12 חדשים].

יום השנה בשנה הראשונה נקבע שנה אחרי יום הקבורה, דהיינו בג` בתשרי תשס"ח, ואז אומרים קדיש, ועושים אזכרה. בשאר השנים, אמירת הקדיש הוא ביום א` תשרי, והעליה לקבר ביום כט באלול ערב ראש השנה.

בהצלחה - מנשה ישראל