שינוי שיטת השחיטה

  • ב' אדר התשע"ח

שאלה

חוקי התורה נקבע לפני כ 3,500 שנים. בזמן הזה הרפואה והטכנולוגיה היו בתחילת דרכם. האם אין מקום להקים מועצת חכמים בהשתתפות רופאים, רבנים ואנשי טכנולוגיה שיקבעו כיצד לבצע את השחיטה ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

השחיטה אינה המצאה של רבנים, חס ושלום, אלא דין תורה. "וזבחת כאשר ציוויתיך" (דברים יב, כא). רש"י: "למדנו שיש צווי בזביחה היאך ישחוט והן הלכות שחיטה שנאמרו למשה מסיני".

חוקי התורה ניתנו מבורא עולם, אשר חוכמתו האינסופית קדמה לכל טכנולוגיה, ואף טעות אינה יוצאת ממנו יתברך.

ד''ר טמפל גרנדין, פרופסור למדעי החי באוניברסיטת קולורדו, נחשבת כמומחית הגדולה ביותר להמתות הומניות של בעלי חיים, וכך היא מתארת את תהליך השחיטה (ג'רוזלם פוסט, 12.17.04): ''כדי לבדוק אם אכן אין השחיטה מכאיבה התחלתי לאחוז את ראשי הבהמות בצורה יותר ויותר רפויה כדי לבחון אם היא תזוז במהלך השחיטה. אפילו פרים גדולים נותרו דוממים למרות שהתקן הריסון היה כה רפוי שהם היו יכולים בקלות למשוך את הראש החוצה... בידיו של שוחט מיומן בעל החיים אינו משמיע הגה או עושה תנועה והוא נופל מחוסר הכרה תוך 8-10 שניות'', ובהמשך: ''אני יודעת שהשחיטה הכשרה, כאשר היא נעשית כראוי, היא שיטת ההמתה ההומאנית ביותר...''.

ראה עוד על העדות האלוקית המתגלה בדיני השחיטה:

https://www.hidabroot.org/article/213662

בברכה,

דניאל בלס