גילוח עם מכונת תספורת של ביביליס

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב קניתי מכונת תיספורת של ביבליס מן.עכשיו רציתי לדעת אם אפשר לגלח איתה את הפנים. שאלתי היא אם המכונה כשרה לגילוח ואין חשש לתער אשמח לקבל את תשובתך בעניין

תשובה

שלום רב

על הרוב אין בעיה במכונת תספורת, אלא בסכיני הגילוח ובמכונות הגילוח.

אולם לא אוכל להגיד לך בבירור כשלא ראיתי את המכשיר ותכונותיו בעיניי.

אם אתה מרגיש קוצים בהעברת היד אחרי התספורת, אפי` קטנטנים מאוד, אין בעיה ע"פ ההלכה.

וראה מה שכתבתי בשורה בענין הזה, בשו"ת שבאתר מדור `מנהגים ביהדות` שאלה: "מכונת גילוח כשירה" [מס. שאלה 14731] בהצלחה - מנשה ישראל