תפילין וקריאת שמע

  • כ"ב שבט התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי 2 שאלות.

1.אני מניח תפילין אבל לא מתפלל שחרית, אלא קורא את "קדש לי" "והיה כי יביאך" וקריאת שמע.
לרוב אני קם רק בצהריים כי בגלל מוגבלות שיש לי אני נאלץ לקחת תרופות שאיתן אני ישן הרבה. חשוב לי מאוד לקרוא את קריאת שמע.
קראתי באיזה מקום שבגלל המעלה החשובה של קריאת שמע אפשר בלית ברירה לקרוא אותה עד השקיעה. ולרוב גם בגלל המוגבלות והאמת גם בגלל קצת התרשלות שלי יוצא לי לקרוא עד השקיעה. עכשיו אני כבר לא בטוח שזה בסדר שאני קורא בזמן זה. למרות ששוב חשוב לי מאוד לקרוא אותה. האם אני נוהג נכון?

2.אני יודע שבין הברכה של תפילין של יד לתפילין של ראש אסור לדבר... האם שיעול או כחכוח כזה נחשב דיבור?

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

1. קריאת שמע של שחרית אפשר לקרוא ולצאת ידי חובה רק בין עלות השחר {בדיעבד} עד לשעה 9 בערך. לאחר מכן אין זה מצווה מן התורה.

אבל גם אם לא הספקת לקרוא בבוקר מצווה לקרוא במשך היום.

2. לא.