איך אפשר להתרחק ולהיזהר לא להגיע למצב של לשון הרע שוב?

  • כ' שבט התשע"ח

שאלה

יצא לי שדיברתי על מישהו לשון הרע ואני ממש מתחרטת על זה ,האם אני צריכה לבוא ולבקש מהבנ"א עצמו סליחה כי זה עבירה של בן אדם לחברו או אני פשוט לא חוזרת על מעשה זה ומתחרטת עליו בליבי ?
וכן איך אפשר להתרחק ולהיזהר לא להגיע למצב כזה שוב ?
תודה .

תשובה

שלום וברכה

אם האדם יודע שדיברת עליו לשון הרע בוודאי יש לגשת איליו ולפייסו על כך.

אם האדם לא יודע שדיברת עליו ואם תבואי איליו ותספרי לו על הלשון הרע שדיברת עליו הוא ייעלב יותר, עדיף לא לומר לו על כך מאומה אלא לבקש את סליחת ה'. כמו כן יש לומר למי שאמרת לו את הלשון הרע שהדברים אינם נכונים ואתה חוזר מהם.