האם העולם הוא חוקיות של הטבע?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שמעתי מישהו שטען שהעולם מורכב ובכל זאת אין לו מתכנן, כי הסדר המופלא שבעולם הוא תוצאה של החוקיות של הטבע שהיתה קיימת תמיד, והיא קיימת מצד עצמה. מדוע הטענה לא נכונה? תודה רבה

תשובה

לדעת השואל, חוקיות נפלאה זו שעליה אתה מדבר המציאה את עצמה , או שהוא נוצרה מעצמה בבום אחד גדול?. או שיותר נכון ואמיתי הוא לומר שחוקיות הטבע הכוללת כל כך הרבה עומק וחכמה, עד שרוב ככל מדעני העולם הכי בכירים שירדו לעמקי חכמת הטבע, השתכנעו כי לא יכול להיות דבר כזה ללא בורא, אכן נבראה והומצאה על ידי בורא עולם.

כדאי לציין שיש כל כך הרבה דברים שמהם ניתן לעמוד על האמת שבמציאות הבורא, שהרי די בכך שתוכיח כי התורה מן השמים וניתנה במעמד נבואי לעיני מליונים, [שהוא אמת לא ניתנת להכחשה], שניווכח גם בזה שהבורא ברא את העולם שהרי כך כתוב בתורה האמיתית שקבלנו במעמד על טבעי.

כך שהמכחיש את מציאות הבורא עליו להכחיש עוד הרבה הרבה עובדות וידיעות שהוכחו ללא צל של ספק. לדידי, הבריאה מעידה על עצמה, והיא אינה צריכה לשום דבר צדדי מלהוכיח שיש בורא שהמציא את כל הנמצא.

ממליץ בכל לב לקרוא חוברת חידת היקום של הרב זמיר כהן, בכדי להתעורר להאמין באמת קיימת זו, אפשר להשיג חינם בטל. 03 6106061

שלום רב - מנשה ישראל