סטטיסטיקות על התנ"ך

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, רציתי לשאול היכן ניתן למצוא את הסטטיסטיקות על התנ"ך. ז"א, אני מעוניין לדעת כמה פסוקים, פרקים ואותיות יש בכל ספר בתנ"ך. כמו כן, אני מחפש את מספר המופעים של כל אות ואות לפי ספר, כלומר, כמה פעמים מופיע האות "ש" בספר בראשית... ועל זו הדרך. בתודה מראש, משה.

תשובה

בקונקורדציה של אבן שושן, יש בראש כל אות כמה פעמים הוא מופיע בתורה, ובכל ספר מהספרים. ומנין הפרקים והפסוקים שבכל ספר מופיע בסוף כל ספר בהרבה מהדורות, והסטטיסטיקה הכללית על כל הספרים ביחד נמצא בספר המסיים.

בהצלחה - מ"י