שינה על צד שמאל

  • כ"ז טבת התשע"ח

שאלה

שלום רב,
ידוע שיש להתחיל את השינה בצד שמאל. מצוין כמה זמן יש לשכב על צד זה עד שניתן לעבור לצד ימין?
בברכה ובתודה,
הדס

תשובה

שלום וברכה

בן איש חי פקודי
[י] בתחלת הלילה ישכב האדם על צד שמאל דוקא, ואחר חצות לילה אם ירצה יתהפך על צד ימינו, ומנהג זה מועיל לו לבטל כוחות החיצונים, וכמו שכתוב בשער הכונות, ויזהר שישן בטלית קטן שלא יפשוט אותו גם בשכבו בלילה על מטתו, ויועיל זה מאוד לבטל כוחות החיצונים, וכנזכר בשער הכונות, ויזהר גם כן שלא יהיה עליו ברזל כשישן, ויזהר שלא יזכיר בפיו שם ס"מ, אפילו ביום, וכל שכן בלילה, שאז הוא זמן שליטתו, וגם שמות השדים שיש בלשון לע"ז, לא יזכיר האדם בפיו, שגם השדים הם בחלקו של ס"מ ומגביר כחם כאשר זוכרים אותם, וכנזכר בשער הכונות:

בהצלחה,