האם מותר להשקיע ולהפקיד כסף בחברה שמלווה בריבית עם היתר עסקא כגון eloan?

  • כ' טבת התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב,

האם אפשר להפקיד כסף בחברת eloan,
רקע קצר על החברה:
החברה עוסקת במתן הלוואות לאנשים ולעסקים בפלטפורמה שנקראת הלוואה חברתית, במקום שמישהו ילך לבנק ויקח הלוואה בריבית גבוהה, הוא מבקש הלוואה דרך חברת eloan ובעצם אנשים כמונו מלווים לו חלק מהכסף, כל מה שאני צריך לעשות זה להפקיד כסף אצל eloan ולהחליט למי אני רוצה להלוות את הכסף וכמה תהיה הריבית אם אתן לו את ההלוואה, לפעמים ההלוואה היא לעסק, כדי שהעסק יוכל לצאת מהמצב שנקלע אליו, ולפעמים זה לתת הלוואה למישהו כדי שיסגור את המינוס בבנק, לחברת eloan, יש היתר עסקא חתום בידי בית דין צדק, אך האם לי מותר להפקיד שם כסף ולתת אותו בהלוואה לאנשים או שזה ריבית בכל מקרה?

תשובה

שלום וברכה

מאחר שהכל בהיתר עיסקא, אין חשש כלל.