חלום שהגשים את עצמו

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שהייתי נער חלמתי שאני במצולות הים ולידי עומד היצר הרע, אני זוכר שהסתכלתי למעלה ולא הצלחתי לראות את הפנים שלו(בגודל בניין) ושסורגים מפרידים בינינו. 1.בספר "פתרון החלומות" כתוב שמה שקרה לי אומר שאני אחלה מאוד ויתרפא וזה מה שקרה(סכיזופרניה בנסיבות מחמירות). 2.אכן הייתי בכלא(הסורגים בחלום) *חשוב לציין שלא הכרתי את הדת בתקופה הזו. מה החלום אומר לי עכשיו, שכבר התחזקתי בדת? נ.ב: כתבתי את המכתב שוב כדי לציין את השאלה.

תשובה

הרי לא ראית את החלום עכשיו, ובכן תמה הוראת החלום ההוא, בפתרונות שתיארת, ומעכשיו תמשיך להתחזק בשמירת התורה ומצוות, וה` יהיה בעזרך. ומ"מ על האדם מוטל החוב שלא יתרשל אף פעם וידע כי היצר הרע אורב לו ללכדו ברשתו, ואילו לא ישים לב ויירדם בשמירה יוכל ליפול מכל מה שיש לו.

ואכן כך ראית בחלום שאתה מסתכל עליו מן הצד, וכך היו מתבוננים הצדיקים תמיד ועל ידי כך היו ניצולים מעצת יצר הרע.

בהצלחה - מ"י