גזל או לא

  • י"ג טבת התשע"ח

שאלה

לקחתי מאח שלי משהו מהחדר שלו בלי רשות ואחכ החזרתי לו את זה האם זה נחשב גזל ואם כן מה אני צריכה לעשות עכשיו כי במילא החזרתי לו את זה

תשובה

שלום וברכה

אם זה דבר שהוא מקפיד שלוקחים ללא רשות אכן יש בזה איסור גזל. ברגע שהחזרת לו את החפץ ללא נזק תיקנת את החטא בין אדם לחבירו. כעת עלייך להתוודות לפני בורא עולם על הגזל שיש בו גם חטא של בין אדם למקום.

אפ מדובר בדבר שהוא לא מקפיד על שימוש זמני של אחד מבני הבית אין בזה איסור גזל כלל.