נוער

מותר לכתוב לצורך למידה בשבת?

  • כ"ו כסלו התשע"ח

שאלה

שלום רב, אני נערה חילונית שמאמינה מאוד,שומרת שבת מידי פעם ומשתדלת ללכת כמה שיותר על פי ההלכה. אני נמצאת בתקופת בגרויות ולא יכולה לוותר על לימודים בשבת.. אני חייבת לכתוב ולכתוב ואני יודעת שזה אסור ולא מביא ברכה.. השאלה שלי האם זה בסדר כביכול לכתוב בשבת למקצועות כגון מתמטיקה, לשון וכו'.

תשובה

שלו וברכה

אשרייך שזכית לשמור שבת ולהכיר באביך בשמיים. אינך חילונית כלל ועיקר. חילוני הכוונה זר - זרות לרוחניות, את קרובה מאוד אל בוראך והינך בת ישראל - בת המלך החפצה בקרבתו של הבורא.

אין לכתוב בשבת לצורך הלימוד, תוכלי ללמוד בלי לכתוב או לשנן בעל פה כמה שאפשר. ובזכות שמירת השבת כראוי תזכי בוודאי להצלחה מרובה במחנים למעלה מדרך הטבע.

אשמח לסייע לך ככל הצורך.

עלי והצליחי,