פסיק רישא דלא אכפת לה במלאכה דאורייתא

  • י"ב כסלו התשע"ח

שאלה

שלום, מי שגר בקומה גבוהה ללא מעלית שבת, האם מותר לו לעלות/לרדת ביום שבת אם כאשר אני עובר בקומה מסויימת נדלק אור באופן אוט'? האם אני יכול לסמוך על הרשב"א שאומר שם נכנסה בהמה לביתי ואני סוגר את הבית ואני צד את הבהמה אבל אני סוגר ע"מ שלא ייכנסו גנבים ולא ניכר שאני עושה את זה ע"מ לצוד, כך גם בשאלה שלי, אני יורד בשביל לרדת וללכת לבית כנסת. האם זה יהיה מותר? פסיק רישא במלאכת דרבן מקילים אבל פה זה דאורייתא, האם אני יכול לסמוך על הרשבא? אודה לקבל תשובה ומקורות שבת שלום

תשובה

שלום וברכה

כתבו הפוסקים שאם אתה לא יכול לדרוש מהבעלים לכבות את האור האוטומטי ניתן להקל בזה.

ראה https://www.hidabroot.org/article/57615

בהצלחה,