שאלה לגבי תרומות ומעשרות פירות וירקות

  • ט' כסלו התשע"ח

שאלה

שלום רב ב"ה אני בתהליך של תשובה מזה 11 שנים אומנם עדיין לא יצא לי להתעמק בהלכות כשרות ומהמעט שלמדתי על תרומות ומעשרות (והבנתי שמעשרים גם על פירות בפיקוח רבנות) לא ממש הבנתי מה צריך לעשות אנחנו קונים בבית פירות וירקות בסופרמרקט בהכשר הרבנות אני מסתבכת עם הפרוצדורה של המעשרות ורוב הזמן מוותרת על זה מראש מרגיש לי לא טוב עם זה והייתי רוצה לעשות מה שצריך אשמח לטיפים, הבהרות והארות בנושא

תשובה

שלום וברכה

בעיקרון ניתן לסמוך על הרבנות בתרומות ומעשרות, כאשר את גרה בבית ההורים שמסתפקים בכשרות רגילה.

אם את רוצה להחמיר ראוי לעשר זאת שוב כפי המבואר כאן https://www.hidabroot.org/article/1246