הוכחה לקיומו של אלוהים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מתוך אחת מהתשובות שלכם באתר:"הרי הוכחה כזו היא סך הכל באה להעיד שיש אלוקים דבר שכל אדם באשר הוא יכול להוכיח." בבקשה, הוכיחו.

תשובה

יש אומנם מאמר שלם באתר שמביא כמה הוכחות. אבל אני חושב שידיעת קיום האלוקים היא ברמה של מעל הוכחה אלא תפיסה פשוטה, והוכחה צריך להביא זה שולל את קיומו, כי הרי אין שום הסבר מלבד בורא שמעל חוקי הטבע כיצד נוצר העולם הטבעי , מי סדר כל דבר על מקומו וכונן את העולם לחיים, הרי הדיוק הוא מופתי , ורואים בחוש שהעולם נברא מוכן להתפתחות החיים כל חומר נמצא בידת ההזדקקות אליו, מה תטען אבולציה- אבולציה זה לא דבר בעל שכל, זה פשוט לומר זה קרה כי זה קרה , זה לא הסבר זה רק לחזור שוב על הנתונים שקיימים.

 רק מציאות עליונה שחשבה והניחה כל דבר במקומו ובכמותו ותולה ארץ וכוכבים כרצונה זה דבר שמתקבל על הדעת.