זמן קידוש בשבת בבוקר עד מתי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

עד מתי ניתן לומר קידוש בשבת? אנחנו רגילים לאכול ארוחה חלבית בבוקר, ורק לקראת 15:00 בצהריים לעשות סעודה. עד כה נהגנו לעשות קידוש בצהריים ולא בבוקר בארוחה החלבית. אציין כי אנחנו מסורתיים, שומרים שבת ומתחזקים ועל כך באה השאלה.

תשובה

שלום

דיאנה הקידוש הוא המתיר לנו את האכילה בליל שבת ובשבת בבוקר, לכן את הקידוש אתם צריכים לעשות בארוחה החלבית - ובאופן כללי פני שאדם בא לטעום לראשונה בשבת בבוקר. אחר כך בסעודה בשרית אתם לא צריכים לקדש שוב.

כידוע לך יש מצווה לעשות שלושה סעודות בשבת, אחת בליל שבת ושתיים ביום שבת, שלושתם צריכות להיות עם אכילת לחם, לכן היה כדאי שתאכלו לחם בשתי הארוחות וכך תצאו ידי חובת עונג שבת בצורה המהודרת.

זכות השבת תמשיך להאיר בביתכם.