מתפלל מאוחר - האם לקרוא קריאת שמע קודם?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום רב 1 - ביום שאין אומרים תחנון (וידוי) לדוגמא ביום שלישי לא אומרים, אז בק"ש שעל המטה אני אומר וידוי ביום שלישי ולא אומר ביום שני ??? 2 - יוצא לי להניח תפילין השעה עשר 10:00 בבוקר בגלל העבודה, זה נכון שאני צריך לפחות להתפלל קריאת שמע, עד ד` שעות מזריחת השמש, ואם כן קוראים פעמיים ק"ש בבוקר ??? 3 - אפשר לעשות מים אחרונים גם במיץ שעל השולחן והאם זה בסדר ??? תודה לך מראש.

תשובה

1. ביום שלא אורמים בתחנון בתפילה, גם בלילה לא אומרים.

2.כן תקרא פעמיים קריאת שמע, פעם ראשונה בזמנה אפילו ללא תפילין, ופעם שניה בזמן הנחת התפילין.

3.אפשר, אבל רק עם המשקה לא דביק.