על פי מה נקבע שהעולם נברא לפני 5000 שנה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום. כאיש מדע, האבולוציה היא אבן דרך משמעותית ביותר במדע, קראתי וחקרתי את הדת לעומק והאדם שהזדהתי עמו יותר מכל הוא הרמב"ם עקב היותו אדם רציונאלי חוקר ומדען (באסכולת אריסטו),לאחר שקראתי את מורה נבוכים מספר פעמים ועקב ידיעתי את תורת היחסות, הדברים מצד הרמב"ם בחלק הראשון לגביי גלגלי התנועה והזמן נראו לי חופפים. כיוון שאני יודע שהתורה על פניה היא רובד ראשוני להמונים אני רואה את הדברים ברובד עמוק יותר. לפי המדע המפץ הגדול התרחש לפני בערך 15 מיליארד שנה (על פי אפקט דופלר וטמ"פ הקרינה הקוסמית),בתורה לא כתוב זמן מסויים וכאן טענתי היא שימיי הבריאה 7 במספר הם דבר סימבולי מכיוון שביום הראשון "בראשית" זהו המפץ הגדול, דהינו תחילת הזמן,המרחב והאנרגיה(אור). כאן הנקודה היא שהזמן יחסי, זמן נמדד בתנועה ואנו מודדים שנים על פי הירח והשמש לכן- עד היום הרביעי לא היו מאורת בשמיים ןלכן זה אבסורד למדוד זמןלפי שעוננו והכוונה(לעניות דעתי) היא לזמן קוסמי, מכאן הרבה זמן (כעשר מילריאד שנה) עבר בין המפץ הגדול להיתהוות השמש. ההקבלה בין האבולוציה הקוסמית (אבולוצית הכוכבים) ושבעת ימי הבריאה מתאימה להפליא אני יכול לפרט כל יום ואת ההקבלה בזמן הקוסמי אך צריך להבין שהזמן הוא יחסי ושבעת ימי הבריאה יחסית לזמן כדור הארץ הם כמעט 15 מיליארד שנה ואבסורדי למדוד את זמננו על אותו יחס של הבורא. כאן אני מתנגש עם הדעה הרווחת שהעולם הוא בן 5000 שנה לערך, בעוד שמערכת השמש ובתוכה עולמנו בניי 4.5 מיליארד שנה בקרוב. ההסבר היחיד שאני יכול לקבל הוא שהבורא תעתע בנו וברא הכל כך שנחשוב על פי הכלים המדעיים והתפיסה המוגבלת שלנו שהדברים הם כך, אך לא נראה שדרכו של בוראנו היא דרך תעתוע. זוהי דרכו של החד סיטרא. שאלותי הן:1. על פי מה קבעו שהיקום(הבריאה) נברא לפני 5000 שנה בקרוב? 2. מה תגובתכם לדבריי? 3. האם שאלות אלו הן קבילות?

תשובה

שלום

השאלות לגיטמיות זה ודאי, לענות שאלוקים יצר זאת כתעתוע לא רצינית.

ההסבר שאתה מעלה על פי תורת היחסות מובא בהרחבה בספרו של גארלד שרדור " המדע והאל" , יש מקום למצוא סימוכין לזה גם אצל הרמב"ן בפרשנותו לספר בראשית.