מה מסמל עגיל באוזן?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

או פשוט עשיית חור באוזן בתקופה הקדומה היתה סימן לעבדות, כמו כן האם אסור לגבר להתגלח במקומות אחרים חוץ מהפנים.

תשובה

לא בדקתי בפרשני התורה בנושא זה, יתכן וכך גם היה מנהג העבדים לחורר את האוזן.(לא עגיל שאין לו שום קשר למעשה רציעת האוזן). רוצעים את האוזן כי היא אבר השמיעה ושמיעה היא תכונת העבד וההתבטלות. אכן אסור.