איך זוכים לתיקון סופי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב.. אחרי החזרה בתשובה שלי החלטתי בעצם שאני התכלית שלי לסיים את תיקוני כאן בחיים האלו ושאיפתי כמובן לא לחזור לעולם בגלגול ולסיים אותו בגלגול הנוכחי. השאלה היא איך עושים את זה? אני יודע שלדוגמא צריך בעצם לתקן ת`מידות שזה רוב התיקון , ולשמור תורה ומצוות , ואם יש עבירה מסויימת שאני נמשך אליה מאד אז שם אני צריך לתקן במיוחד וגם שהאשה שמתחתנים איתה היא חלק מהתיקון<ככה כתוב בקבלה אם אני לא טועה שכל מה שהאשה באה לעולם זה לתיקונו של בעלה> , וגם סוג המיתה על פי איזה סיבה היא התגלגלה גם משפיעה. איך אני יכול לסיים את תיקוני כאן בגלגול הנוכחי שלי ? כי הבנתי שאין כיום נשמות חדשות וכולנו גלגולים , ואין רב כיום כדוגמתו של האריז"ל שהיה יכול להגיד לאדם בדיוק מה התיקון שלו. 2.ראיתי באחת התשובות שלך באתר , שכתבת שנשמות צדיקים יכולים להתגלגל בדגים , מדוע זה? האם הם לא סיימו את תיקונם צדיקים ? 3.אדם שהוא הרוג מלכות כמו שנהרג בפיגוע לדוגמא , אם הוא היה רשע לדוגמא , הוא יצטרך לחזור לעולם בגלגול ? או שמה בגלל שהוא הרוג מלכות , יש לו חלק לעולם הבא כמו שאר 10 הרוגי מלכות.

תשובה

1. על זה כולנו מתפללים, אין דרך להבטיח כזה דבר חוץ מלהתפלל על זה . ולבקש שנזכה לתקן את כל מה שפגמנו בגילגול זה.

2.לפעמים יש חטא אחד שמעכב וחטא זה מיוחד בכך שצריך לחזור לעולם ולתקנו דוקא פה.

3.איני יודע מה ההגרדה של הרוג מלכות, ולכן לא ברור שכל הרוג בפיגוע זה הרוג מלכות.

אבל אדם שנהרג על קידוש שם שמים ועשה זאת בנפש חפצה, בהחלט הוא זוכה במעשה זה להתרומם לגבההים רוחנים גדולים ומתקן את חטאיו, כיון שנוגע פה בשורש נשמתו ומטהרה משורשה.