חגים ומועדי השנה

הסגולה בקניית מפטיר יונה

  • ט"ז תשרי התשע"ח

שאלה

אומרים שמצווה גדולה לקנות מפטיר יונה למה? והאם יש סגולה במצווה זו. תודה רבה

תשובה

מועדים לשמחה,

1. אכן מנהג העולם להשתדל להדר לקנות את מפטיר יונה, ובטעם הדבר כתב הרב אברהם פלאג'י זצ"ל בספרו זכותיה דאברהם (דרוש ז) וזה לשונו: ועלה בידינו טעם נכון למה שקופצים על קריאת ההפטרה הזאת בציבור בברכותיה דהכל רצים אחריה, על היות נמצא בה השתים רעות דהם כוללות לכל רשעות שבעולם ותשובה בצידה דשבו אל ה' בתשובה שלימה, ובה תחזה עד היכן מגיע הפגם של החוטא וגודל מעלת התשובה מה שלא נמצא בשום הפטרה אחרת כמוה, לכן אליו ירוצו לקרותה בצבור להיות לזכרון בין עינינו לחזור בתשובה שלימה.

2. יש סגולה בקניית מפטיר יונה לתת כח לתשובה וכן הוא מסוגל לעשירות, ראה בספר המלך במסיבו חלק א' (עמוד עג) שכ"ק אדמו"ר מהריי"ץ (מליובאוויטש) אמר שמפטיר יונה מעניק כוח לתשובה והוא גם סגולה לעשירות. ועיין שם עוד (עמוד רמח) שהרה"ח מהרש"ג ז"ל שאל את גיסו כ"ק אדמו"ר מליובאוויטש זצ"ל למה רבים משתדלים להפטיר מפטיר יונה, והשיב שיש בכך הרבה סגולות.

בברכה,

הלל מאירס