ברכת ברוך שחלק מכבודו

  • י"ג תשרי התשע"ח

שאלה

אבא שלי סיפר שכשהוא למד בבית ספר בירושלים, התלמידים הלכו עם הרבנים לראות את נשיא מצרים אנואר סאדאת יימח שמו וזכרו והם ברכו "שחלק מכבודו ליראיו", האם עשו נכון? לדעתי לא כי הוא אחראי להירצחם של אלפי יהודים היקום דמם. אשמח לתשובת הרב, תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

גם על מלך רשע מותר להסתכל כדי לברך ברכה זו ובעז"ה כאשר נראה את מלך המשיח בקרוב נראה את ההבדל הגדול שבין מלכי אומות העולם ובין מלכי ישראל.