מדוע החרדים לובשים בגדים שחורים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה לכבוד הרב ולצוות הידברות, חזק ואמץ המשיכו בעבודת הקודש שלכם לזיכוי הרבים כן תרבו ותפרצו ותפיצו תורה לעם ישראל. יש לי 2 שאלות: 1. האם יש חובה לגדל פיאות ומה הטעם לכך ומה הדין והמנהגים לספרדים? 2. מה הטעם וממתי נוהגים החרדים ללכת בבגדים שחורים? האם יש קשר לחורבן בית המקדש שיבנה בקרוב אמן, ולמה גם חרדים ספרדים נוהגים כך הרי אבותיהם נהגו ללכת בשמלות וכו`? תודה רבה תזכו לגדול לתפארת עם ישראל!!

תשובה

שלום

1.יש איסור מהתורה לגלח את פאות הראש , מזה התחיל המנהג להשאיר אותם מגודלים ולא לגעת בהם. לא ידוע לי על הבדלים בין העדות בנושא זה.

כל ענין הפאה מצוי בתורה בכמה מצוות, השארת פאה בשדה לעניים למשל, הענין מורה במהותו על הקב"ה שסוף דבר בידו (פאה זה קצה) ובכל דבר אנו מגלים שאנו מושגחים בידו והוא היוצר והבורא לכל.

2.בגדים זה ענין של מקום, כל מקום עם הלבוש שלו, הצבע השחור כיום זה כיון שהוא נחשב מכובד וניתן לעמוד איתו בתפילה כעומד לפני מלך.