האם השם דינה מומלץ לבנות?

  • ז' תשרי התשע"ח

שאלה

שלום הרב... בשעה טובה ובמזל טוב נולדה לנו בת בז' תשרי.. רצינו לשאול מה השמות המתאימים לתקופה של תשובה... בז' תשרי זה גם תאריך שנולד זבולון בנו של יעקב אבינו.. אז גם רצינו לדעת לגבי השם דינה, שלפי כמה מפרשים היא תאומה של זבולון... תודה

תשובה

שלום רב,

אפשר לקרוא לבת בשם דינה, וכך מנהג רוב העולם (ראה ספר שמות בארץ עמודים קיג-קיד בשם הגר"ח קניבסקי שליט"א. וכן ראה ספר קוראי שמו עמוד 327 בשם הגר"מ אליהו זצ"ל שאין שום חשש לקרוא לבת בשם דינה. ושכן אמר לו הגר"א נבנצל שליט"א).

ומכל מקום היות שיש דעות ששם זה אינו מומלץ (ראה ספר כתר שם טוב חלק א' עמוד תיט בשם האדמו"ר רבי מאיר אבוחצירא והגאון רבי בן ציון אבא שאול זצוק"ל שאין טוב לקרוא בשם "דינה"), לכן אם אפשר כדאי לחפש שם אחר שהוא טוב ומומלץ לכל הדעות.

לא ידוע על שמות שמומלצים דווקא בתקופת חודש תשרי.

בברכת מזל טוב ורוב נחת,

הלל מאירס