כיסוי הראש בטלית בברכת כהנים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום רציתי לדעת בבקשה למה חלק מהאנשים מכסים ראשם בטלית בברכת הכהנים ביום שבת וחלק לא, ומה אני אמור לעשות? לפעמים כשאני חוזר מבית הכנסת ביום שבת אני לא כל כך רעב, אני רוצה לדוגמא לאכול אחרי שעה. אז מה אני מקדש בדיוק שאני חוזר מבית הכנסת(סדר הקידוש) תודה רבה מראש.

תשובה

שלום

הכהנים בזמן הבכה מכוסים בטלית. שאר העם אינו צריך לכסות את עצמו בטלית.

בקשר לקידוש, הנוסח מופיע בכל סידור רגיל.

של הלילה מופיע אחרי תפילת ערבית של שבת, ושל היום אחרי תפילת שחרית.

אם אין לך סידור בבית, פשוט תצלם את הדפים מהסידור של בית הכנסת .

הצלחה רבה