למה השם ברא ים מלוח

  • ו' תשרי התשע"ח

שאלה

מסבירים כי בגלל הסחף של מי הנהרות מגיעים המלחים לים ונשארים בו וכך במשך השנים הים נעשה מלוח וכו׳. אני חושב שהשם ברא את האוקיינוסים כבר מלוחים, למה? האם יש קשר לנקודת הקיפאון ולחיי הדגה במעמקים?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

זו רק אחת הסיבות.  בשנים האחרונות גילו סיבה נוספת למליחות והיא "ארובות תת-מימיות" הפולטת מים עשירים במינרלים ממעמקי האדמה.

אך רמת המליחות אינה נצחית, אלא נעצרת ויורדת לקרקעית כאשר כמות המינרלים שמגיעים לים גבוהה מדי.

השם יתברך ברא את הטבע באופן כזה, שהאוקיינוסים יהיו חייבים להיות מלוחים, אולי כדי שתהיה לנו סיבה טובה להעריך מי שתייה.

לפי ידעתי חיי הדגה במעמקים לא קשורה למליחות, אלא לחוק האנומליה של המים, הקובע שמים קופאים ו"מתרחבים" במינוס ארבע מעלות, מה שמאפשר לימים לקפוא, ולדגה מתחתיה לחיות בבטחה בימות החורף ובאזורים קרים מאוד.

בברכה,

דניאל בלס