האם צריך לעמוד מפני חמיו וחמותו?

  • ה' תשרי התשע"ח

שאלה

האם צריך לעמוד בפני חם וחמות? תודה

תשובה

שלום רב,

אדם חייב לכבד את חמיו בקימה והידור, כשהוא נכנס לתוך ארבע אמותיו, כמו שמכבד לזקנים חשובים (יעויין שו"ת בנין עולם חלק יורה דעה סימן מז, ושו"ת מנחת אלעזר חלק ג' סימן לג ד"ה ובדברי, ושו"ת יחוה דעת חלק ו' סימן נא).

והוא הדין שצריך לכבד את חמותו ולעשות לה קימה והידור כשהיא נכנסת לתוך ארבע אמותיו (לפי מה שכתבו הב"ח יורה דעה סימן רמ, והט"ז סק"כ בשם הצדה לדרך, והפתחי תשובה סק"כ, שיש גם חיוב לכבד את חמותו. ע"ש).

בברכה,

הלל מאירס