אבל של תושב חוץ

  • כ"ח אלול התשע"ז

שאלה

קרוב שלי שחי בחול ואינו תושה הארץ(מאז ומעולם) הביא את אימו היום להיקבר בירושלים. נאמר לו שבגלל שהם יישבו יום אחד היום ומחר עד לפני החג, גם אין להם סעודת מצווה של שבעה וחודש. הוא רצה לחזור הביתה לקראת כיפור. הוא שמע שאם הוא נשאר בארץ יותר משבוע (שבעה) עליו להישאר כבר לכל החודש בישראל. ולכן הוא חושש להאריך את השהות..האםזה נכון? האם לא יהיה להם 7 וחודש וגילוי מצבה?

תשובה

שלום וברכה

אמת שהיום נגמר השבעה ואין חזורים לשבת על ההורים.

יום כיפור מסיים אבילות שלושים.

אולם אין זה מונע לעשות סעודה בתום השלושים כנהוג ואין זה קשור להלכות האבילות.ואין כל חובה שיישארו בארץ זמן מה והם יכולי לחזור לביתם לאחר החג.

בברכת בנחמת ציון תנוחמו,