למה התורה לא מזכירה את הבנות של אדם וחוה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכל מערכת הידברות... שאלה ראשונה- עניתם פה באחת התשובות , שלאדם וחווה נולדו עוד ילדים והיה בניהם גילוי עריות וכו`..., איך זה יתכן שלאדם וחווה שהם ה=ר=א=ש=ו=נ=י=ם= עלי אדמות , שלנולדו להם מספר רב של ילדים אבל בתורה נרשם רק על שניים מהם??? למה לא הזכירו גם את שאר האחים ואחיות??? שאלה שנייה,- כל פעם הרבה אנשים אומרים לי שאני מניח תפילין ושומר שבת ועובד את השם אני מעלה ועוזר לנשמה של אבא או אמא או סבא שנפטר (חס וחלילה לא עלינו) עכשיו זה טוב מצד אחד ...אבל עניתם פה גם שהנשמות שעולות ,חוזרות לפה בתור גוף אחר , אז בעצם הנשמה של סבתא שלי ז"ל למשל יכול להיות שהיא לא למעלה והיא בעצם פה בגוף אחר ?? תודה מראש ..

תשובה

שלום

1. גילוי עריות זה הגדרה לאיסור שנקבע רק מימי נוח, לפניו לא היה איסור כזה. נולדו אחיות תאומות עם הבל וקין כפי שנולדו עם השבטים, התורה אינה ספר היסטוריה וכותבת רק את הפרטים שטמון בהם משמעות נצחית.

2. לנשמה יש חלקים רבים, ועילוי הנשמה לא נפסק אם מתגלגת חזרה.