מהי מטרת התפילה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מהי מטרת התפילה? כאילו חוץ מזה שזה הקשר שלנו עם הקב"ה,ומקור לבקשות? אני אשמח לתשובה בהקדם האפשרי,תודה מראש

תשובה

שלום

יש עשרה לשונות שלתפילה, כאשר כל לשון היא תפילה עם פעולה שונה.

באופן כללי התפילה היא התקרבות כמו הקרבת קורבן, כך שהמטרה היא לא התוצאה ומילוי הבקשה אלא עצם העמידה בתפילה.

 בנוסף לכך בכל מילה בתפילה מונחים כוונות מאנשי כנסת הגדולה( הם חיברו את הנוסח וחלקם היו נביאים) וכאשר אומרים אותם גורמים לתיקונים ,יחודים ופעולות בשמים.

עד כדי שמוזכר בספרים שאין תפילה דומה לחברתה וכל תפילה פועלת דברים חדשים בעולמות העליונים.