כיצד משפיעה הכנסת ספר תורה על נשמתו של אדם

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הרי ידוע שהמבול שירד לא ירד רק בצורת מים רגילים אלא אלה היו מים רותחים מבעבעים, שכמו שהסביר הרב זמיר.. שאותם מים בישלו אפילו את העצמות של האנשים הענקיים שהיו בתקופת נח, אז כיצד שרדו כל סוגי הדגים שהיו בים?? שאלתי השניה היא כיצד משפיעה הכנסת ספר תורה לעילוי נשמת אדם מסוים...? האם שווה לעשות את זה? והשאלה השלישית היא מהם העברות המונעות מאדם מסוים חס ושלום לא לקום בתחית המתים? והשאלה הרביעית.. האם שמותם של חלק מתלמידי רבי עקיבא שמתו במגיפה בעומר, מוזכרים בתלמוד? כי ידוע שחמשת התלמידים שנשארו חיים כן מופיעים בתלמוד הרבה פעמים.אז האם יש כאלה שמופיעים בתלמוד ומתו במגיפה?

תשובה

1. המבול לא נגע כלל בדגי הים ( יתכן והיה בדרך נס) כיון שהם לא השחיתו דרכם על הארץ.

 2.בהחלט נהגו לתרום ספר תורה לעילוי נשמה יש בזה קיום נצחי לאדם שישנו ספר שקוראים בו בעולם.

 3.עד כמה שאני זוכר איסור ריבית, כפירה בתחיית המתים ומשיח, ועוד.

 4. לא מוזכרים מי היו התלמידים שמתו.